Znak Supermana

7 herců, kteří by si mohli zahrát nového Supermana

Jelikož studio Warner Bros. nedávno oznámilo, že pod produkčním dohledem J. J. Abramse chystá zbrusu nové pojetí Supermana s černošským hercem v hlavní roli, můžeme se s klidem pustit do spekulací o tom, kdo by si jej měl vlastně zahrát.

Když přitom vezmeme v potaz, jak hvězdní herci se už stihli vystřídat v roli Batmana, studio bude nejspíše chtít někoho podobně známého i do role nového Supermana. Určitě by navíc mělo jít o herce, který vypadá dobře bez trička a nedělají mu problém, jak akční, tak dojemné scény.

Klidně může jít o hlavní tvář zcela nové série, proto je třeba dávat opravdu dobrý pozor na to, koho si vybrat. Pořád se tu navíc bavíme o roli Supermana, jednoho z nejznámějších superhrdinů všech dob. V sázce je teda opravdu hodně, čehož si je studio určitě taky moc dobře vědomo.

Zde vám teda přináším seznam herců, kteří by se do role nového Supermana, podle mého názoru, skvěle hodili. Předem se přitom omlouvám za absenci herců jako je Mahershala Ali, Yahya Abdul-Mateen II či Aldis Hodge. Jelikož se Ali upsal novému Bladeovi od Marvelu, Mateen si v Aquamanovi střihnul záporáka Mantu a Hodge se připravuje na roli Hawkmana v Black Adamovi, přišlo mi zbytečné je do tohoto seznamu zahrnovat.

Michael B. Jordan

Prvním jmenovaným je samozřejmě hvězda nedávného průšvihu Tom Clancy: Bez výčitek. Kromě toho, že za podobný projekt poměrně dlouhou dobu bojoval, se na tu roli prostě skvěle hodí. Sakra vždyť ten chlap už stihl vypráskat, jak Draga juniora, tak taky samotného Black Panthera. V akčních scénách je přitom jako ryba ve vodě, uronit slzy taky dokáže a formu má se svými genetickými předpoklady dokonce ještě lepší než dosavadní Superman Henry Cavill.

namakaný muž bez trička

S podobně velkými projekty už má navíc díky roli Killmongera zkušenosti. Ať se vám to líbí nebo ne, Jordan je prostě na tu roli ideálním kandidátem. Studio by podle mě udělalo velkou chybu, kdyby jej nezkusilo alespoň kontaktovat, k čemuž však podle vyjádření samotného Jordana zatím nedošlo.

Zásadním problémem je u něj ale čas. Čeká jej totiž natáčení třetího Creeda, kde si podle všeho poprvé vyzkouší také roli režiséra. Práce tak bude mít asi až nad hlavu. I přesto mi však z tohoto seznamu připadá jako vůbec ta nejrozumnější a nejlepší volba. No uvidíme, jak to s ním nakonec dopadne, třeba jej studio přece jenom osloví a on si na roli Supermana čas najde.

Daniel Kuluuya

Druhým na seznamu je samozřejmě vycházející hvězda Daniel Kuluuya. Ten si shodou okolností po boku Jordana v Black Pantherovi zahrál, i on tak má s podobně velkými projekty nějaké zkušenosti. Kuluuyova popularita navíc od hororového hitu Uteč neustále roste, svou pozici v Hollywoodu si navíc nedávno pojistil Oscarem za vedlejší herecký výkon ve filmu Judas and the Black Messiah.

muž dívající se do strany podezřívavě

Studio by s ním tak jednoznačně nešláplo vedle. Jelikož se navíc spekuluje o tom, že by se režie mohl chopit právě režisér dramatu Judas and the Black Messiah, Shaka King, obsazení Kuluuya by tak rozhodně dávalo smysl. Oproti Jordanovi by sice nějaký ten čas na to, aby se dostal do odpovídající formy, potřeboval. Film však zatím nemá ani hotový scénář, dostatek času by na to tak mít měl.

Kuluuya by byl pro studio zcela jistě hodně dobrým úlovkem a to i přesto, že by asi bylo potřeba si na něj v roli Supermana chvíli zvykat. Nemám však žádné pochybnosti o tom, že by v té roli nakonec dokázal bez problémů zazářit.

Trevante Rhodes

Rozhodně velice talentovaný herec, který už měl možnost vyzkoušet si, jak vážnější, tak akčnější role. V obou případech přitom zářil. Díky Oscarem oceněnému dramatu Moonlight či divácky úspěšném hororu Bird Box na sebe navíc dost upozornil.

muž mířící zbraní

I když já osobně ani jeden z výše zmíněných filmů nepovažuji za nějak extrémně dobrý, Rhodes v nich předvedl skvělé výkony a rozhodně patřil mezi to nejlepších, co dané filmy mohly nabídnout. V roli Supermana by tak mohl být opravdu dobrý.

Nejsem si však úplně jistý tím, zda je Rhodes pro studio dost velká hvězda. To, že by byl v té roli skvělý je totiž sice hezké, studio však přece jenom hledá asi někoho malinko známějšího. I když je to tak v jeho případě škoda, vlastně to nakonec i docela chápu. Rhodes by však jednoznačně podobnou roli potřeboval jako sůl. Když totiž nepočítám ten paskvil, co ze sebe vypotil Shane Black, od Moonlightu či Bird Boxu si Rhodes zatím v žádném výraznějším snímku nezahrál. Právě role Supermana by tak mohla být v jeho kariéře zlomem, na který čeká.   

John Boyega

I talentovaný herec John Boyega si místo na tomto seznamu jednoznačně zaslouží. Díky roli v nové trilogii Star Wars se dostal do povědomí fanoušků po celém světě a v nedávné Sekerce, od režiséra oscarového dramatu 12 let v řetězech, Stevea McQueena navíc ukázal, že herecký talent skutečně má.

muž sedící u soudu

Po ne úplně dobrých zkušenostech z velkého projektu, jakým byly právě Star Wars či neúspěšném pokuse o nakopnutí další série v podobě Pacific Rimu si však v jeho případě nejsem úplně jistý tím, zda by do toho vůbec chtěl jít. Po tom, jakým způsobem zazářil ve výše zmíněném seriálu Sekerka je totiž dost možné, že se bude chtít soustředit spíše na podobně skromné projekty, ve kterých může v celé své kráse předvést svůj herecký talent.

Na druhou stranu, příležitost zahrát si Supermana přichází jen jednou za život a i když by to pro něj v konečném důsledku nemusela být šťastná volba, takovéto nabídky se prostě neodmítají.

John David Washington

I syn legendárního herce Denzela Washingtona by byl rozhodně pro roli Clarka Kenta skvělou volbou. Herecký talent, který zdědil po svém otci, dokázal na plné čáře prodat v poslední Nolanovce Tenet či třeba v nedávné konverzačce Malcolm a Marie, kde si zahrál po boku Zendaye.

muž sedící na zadním sedadle auta

Právě v Tenetu si přitom kromě toho, jaké to je nést celý snímek na svých bedrech, vyzkoušel také náročné natáčení akčních scén. Nepochybuji o tom, že má studio Washingtona v hledáčku a dříve či později se jej určitě pokusí kontaktovat.

Washington to přitom, vzhledem k tomu, kdo je jeho otec, nebude mít ve své kariéře vůbec lehké. Přece jenom vystoupit ze stínu takového herce, jakým je právě Denzel Washington, rozhodně není snadný úkol. Právě rolí Supermana by se to však mohlo povést, talent i charisma na to totiž rozhodně má. Nakonec tak bude záležet jen na tom, jak se k tomuto herci postaví samo studio.

Idris Elba

Na závěr tu pak mám takové moje dva osobní favority, u kterých je však získání té role, vzhledem k jejich věku, prakticky nereálné. Prvním z nich je samozřejmě Idris Elba. Ten si už totiž „Black Supermana“ technicky vzato zahrál, a to v pár let staré ptákovině Hobbs a Shaw.

naštvaný muž nabíjející pistol

Právě tam navíc dokázal, že mu akční scény rozhodně nedělají žádné problémy, když s přehledem nakopal zadek, jak Jasonovi Stathamovi, tak také Dwaynu Johnsonovi. Charisma má přitom Elba na rozdávání a rozhodně by mohlo být velice zajímavé sledovat, jak by se z rolí Clarka Kenta vypořádal. Navíc díky roli Heimdalla v komiksovkách od Marvelu, už má s podobnými projekty velké zkušenosti.

Většina lidí by si jej s klidem dokázala představit jako nového Jamese Bonda, tak proč ne rovnou jako nového Supermana. I když už je nejspíše na tu roli přece jenom trochu starý, nikdo nemůže namítat to, že by v ní nezazářil. Troufnu si dokonce tvrdit, že by řada fanoušků byla z jeho obsazení do role Clarka Kenta opravdu hodně nadšená.

Djimon Hounsou

Já jsem ho zde prostě musel zmínit. Posledním jmenovaným je hvězda vedlejších rolí Djimon Hounsou. Tento herec je pro mě prostě naprostá herecká legenda a žeru ho v podstatě už od dob Gladiátora. Samozřejmě i v jeho případě bude hlavním problémem věk, přece jenom už mu je 57 let. Je tak dokonce o devět let starší než výše zmíněný Elba, ale sakra i přesto je prostě pořád v naprosto úžasné formě. Svým charismatem by navíc bez problémů strčil převážnou většinu mladičkých herců z tohoto seznamu do kapsy.

zamyšlený charismatický muž

Už mnohokrát přitom ukázal, že je opravdu skvělým hercem, který vás svým výkonem dokáže v jednu chvíli naprosto dojmout, jen proto, aby vám v další chvíli bez problémů rozbil držku. Upřímně mě tak mrzí, že se mu doteď nějaké výraznější hlavní role obloukem vyhýbají. Jeho podání Clarka Kenta bych si ale jednoznačně nechal líbit.

 Je mi však jasné, že obsazení Hounsoua je jen takovým mým zbožným přáním, které prostě nemá šanci se splnit. I tak jsem jej zde ale prostě musel zmínit. I když se ho tak v roli Supermana nejspíše nikdy nedočkáme, můžeme se alespoň těšit na to, co ukáže v pomalu se blížící dvojce Tichého místa nebo v prequelu Kingsmana od Matthew Vaughna.

A to je pro tentokrát vše, pokud jste dočetli až sem, chci vám za to jen poděkovat. Doufám, že se vám teda tento článek líbil a snad se uvidíme zase u dalšího.

Diskuze